כמו לכל תחום מקצועי אחר, גם לתחום יבוא מסין /יצוא יש שפה משלו, ואם אתם מתעתדים להפוך ליבואנים כדאי ראשית ללמוד כמה ממושגי המפתח בשפת היבואן על מנת שתוכלו:
א. לתקשר עם יצואנים מרחבי העולם.
ב. להבין את שפתם של הגורמים הרלוונטיים המקומיים (משלחים ועמילי מכס).
מושגים המתייחסים למחיר/עלות מוצר:
מחיר בתנאי (EXW (Ex-Works – משמע מחיר המוצר בשערי המפעל. המחיר אינו כולל משלוח הסחורה לנמל במדינה המייצאת וכן אינו כולל העברת במכס לצורך יצוא.
מחיר בתנאי FOB – Freight On Board + שם הנמל המקומי – מחיר המוצר הכולל המכלת והובלת הסחורה לנמל הייצוא, העברתה במכס במדינה המייצאת והעמסתה לאוניה/מטוס לצורך שילוח . במקרה זה המחיר שיוצע יהא FOB + נמל היצוא (לשילוח מכל נמל יש מחיר שונה ועל כן אם לא קיבלתם פרטים על נמל הייצוא, בקשו את שם נמל הייצוא מהספק.
במקרה הסיני, לעיתים תקבלו מחיר בתנאי FOB CMP, CMP משמעו China Main Port, לא מדובר בנמל ספציפי אלא כל נמל מרכזי בסין, לכן אני ממליצה לבקש את השם המדויק של נמל הייצוא בכדי שתוכלו לבדוק עלויות שילוח מדויקות יותר אצל המשלח.
מחיר בתנאי CIF – Cost, Insurance & Freight + שם נמל היעד – מחיר המוצר כולל את כל הליכי יצוא (משינוע המוצר לנמל במכולה להעמסה על האוניה/מטוס דרך העברת הסחורה במכס מדינת המוצא ועד הגעתו למדינת היעד).
במקרה הסיני לסעיף הביטוח (Insurance) אין כל משמעות, עלות ביטוח הסחורה המשונעת לעולם חלה על היבואן ולא על הספק.
מושגים המתייחסים לסגירת עסקת היבוא:
P.I. (פרופורמה) – Preforma Invoice משמע הזמנת עבודה. לאחר שאישרתם את כל פרטי ההזמנה (מחירים, אריזה, דרישות מיוחדות, תנאי תשלום, אופן השילוח) יעביר לכם הספק את הפרופורמה לחתימה. חתימה על הפרופורמה משמעה שאישרתם את ההזמנה לביצוע ועל כן יש להקפיד לעבור היטב על פרטי הפרופורמה לפני החתימה עליה על מנת לוודא שכל הפרטים אותם סיכמתם עם הספק מוזכרים וברורים לשני הצדדים. (במקרים של תקלות בהבנת דרישות ההזמנה תמיד תוכלו להסב את תשומת לבו של הספק לפרופורמה החתומה אך היזהרו, הספק יעשה זאת גם כן ועל כן חשוב מאד לוודא שכל פרטי ההזמנה ברורים וסגורים.
מושגים המתייחסים לסגירת עסקת היבוא – תנאי תשלום:
TT – תשלום מזומן – בדרך כלל מדובר בתשלום מקדמה בסך 20-30% המועבר על ידי הקונה למוכר באמצעות העברת מט”ח מחשבונן הבנק של היבואן לחשבון הבנק של היצואן, כאשר היתרה משולמת באותו האופן לפני העמסת הבחורה למכולה ושילוחה לנמל היצוא או כנגד העתק שטר המטען של הסחורה (משמע לאחר שהסחורה כבר הועמסה על האוניה/מטוס) ועושה את דרכה ליעדה.
ישנם מקרים בהם הספק דורש 100% תשלום מראש (100% advanced TT), מדובר בדרך כלל בהזמנות קטנות במיוחד מבחינת סך ההזמנה הכולל כאשר אין טעם לחלק את הסכום למקדמה ויתרה, מטרתו של היבואן במקרה כזה היא להשיג את הסכמת הספק לתשלום של 100% TT לאחר אישור בקרת האיכות ולפני העמסת הסחורה לקונטיינר.
Letter of Credit מכתב אשראי בנקאי L/C– בעסקאות גדולות של אלפי דולרים מומלץ לבחור בתשלום באמצעות מכתב אשראי; תשלום מסוג זה מבטיח ליבואן שכספו לא יועבר לספק לפני שזה האחרון ממלא את כל תנאי ההזמנה המופיעים במכתב האשראי המאושר על ידי שני הצדדים.
התשלום לספק מתבצע כאשר הספק מגיש לבנק שהוא עובד עמו את כל מכתב האשראי בצרוף הניירת הדרושה על פי המחויב מהמכתב ורק אז, לאחר שהבנק מאשר שהכל תקין, עובר התשלום מחשבונו של היבואן לחשבונו של היצואן. זוהי התחייבות בין בנק לבנק, בין בנק היבואן לבין הבנק של היצואן להבדיל מעסקת TT שהיא עסקה בין הקונה למוכר.
ל- L/C (מכתב האשראי הבנקאי) יש כמה גרסאות:
LC at Sight – הספק מקבל את התשלום לאחר שהעביר את מכתב האשראי בצרוף הניירת המחויבת מנוסח המכתב לבנק שהוא עובד עימו ומקבל את אישורו של הבנק שהכל תקין.
L/C 30/45/60/90/120… days – משמע תשלום בתנאי שוטף +30/45/60…, הספק יקבל את כספו עם תום תקופת האשראי המחויבת על ידי מכתב האשראי הבנקאי.
במקרה הסיני לא פשוט לקבל תנאי תשלום של אשראי שוטף + אפילו בעסקאות גדולות; הספק הסיני דיי חשדן ולא ממהר להעניק אשראי ולבטח לא ללקוחות חדשים בעסקאות ראשונות.
מושגים המתייחסים לשילוח:
Forwarder משלח בינלאומי – משלח בינלאומי הינו מוביל חוזי , המתחייב להעביר טובין ממקום המוצא למקום היעד כמצוין בשטר המטען שהונפק על ידו, בעבור קבלת תשלום כספי.
FCL – שילוח הסחורה בם במכולה מלאה.
LCL – שילוח הסחורה בים בשילוב עם סחורות אחרות במכולה אחת. במקרה זה המשלח שלכם ידאג לשלב את המטען שלכם עם מטענים של יבואנים אחרים במכולה יחידה וכשהמכולה תגיע לנמל היעד היא תעבור ריקון (ריקון המכולה מהמטענים השונים שהכילה) שלאחריו תוכלו לשחרר את מטענכם במכס.
שילוח במכולה מלאה אינו דורש ריקון בנמל היעד משום שהמכולה מכילה סחורה של יבואן אחד בלבד על כן ניתן לשחרר את המכולה במלואה מהמכס ולהובילה ישירות לקונה.
משלוח צד ג’ – משמע שילוח הסחורה ממדינת היצוא ישירות ללקוח של היבואן. אופן שילוח זה מצמצם עלויות מיותרות של הובלה, לוגיסטיקה ומכס על ידי ביטול הצורך לייצא ולייבא דרך מענו של היבואן עצמו ומבטל את הסיכון להכרות בין היצואן(הספק) ללקוח הסופי.
מושגים המתייחסים לשחרור הסחורה במכס:
עמיל מכס – (Customs agent) איש מקצוע המוסמך לייצג בעלי עסקים מול רשויות המכס והוא בעל ניסיון בכל התהליכים הקשורים בסחר בינלאומי. תפקידו הרשמי של עמיל המכס קשור בעיקר בפעילות המורכבת הקיימת בתהליכים השונים של יבוא ויצוא. הוא משמש שלוח ונאמן של יבואן או יצואן כלפי שלטונות המכס. עליו להכין את הניירת המרובה, לדאוג לתשלום על ידי בעל העסק, ולסווג את הסחורות בסיווג ממנו ייקבע המיסוי, באופן שיהיה קביל על השלטונות. בכל מסוף בו פועלות תחנות המכס, יש לעמילים עמדות וסניפים, באמצעותם הם פועלים להליכים השונים.
פרוט הניירת הבסיסית הדרושה לשחרור במכס בישראל:
Commercial Invoice – חשבונית קניה. החשבונית המקורית שניתנת על ידי הספק עבור הסחורה המיובאת עם שם המוצר ומחירו.
Packing List – רשימת אריזה בתרגום מילולי, משמע רשימה המכילה את כל הפריטים הכלולים במטען מיובא. כאן חשוב להדגיש שאם המטען נופל לבדיקה פיזית במכס ומתגלה פריט הכלול במטען שלא הופיע ברשימת האריזה של המשלוח ולא הוצהר עליו, היבואן יחויב בקנס, שחרור הסחורה יעוכב וכמו כן, יזכה למקום ברשימה השחורה של המכס (זוהי רשימה שמומלץ להימנע מלהימנות עליה כי המשמעות של כניסה לרשימה השחורה של המכס היא שהיבואן אינו אמין ויש לעקוב אחרי פעילותו בצמידות).
Bill of Lading – שטר מטען ימי אווירי או יבשתי. זהו מסמך הזהות של מטען בתנועה, בדומה לדרכון לנוסע. בשטר המטען מפורטים כתובת שולח המטען, כתובת מקבלה, כמות האריזות אשר נשלחות משקלן ומידותיהן. כמו כן יצוינו במטען תנאי המכר, מחיר ההובלה והנחיות שונות המיועדות לסוכן המטענים או למוביל המטען. סוגי שטרי המטען ומעמדם המשפטי משתנים על פי זהותו של המוביל, כך לדוגמה לשטר המטען הימי מעמד חוקי של המחאה ועל מנת להסב אותו לצד ג’, יש צורך בחתימת הסבה. מספר שטר המטען מתחלק מחולק לשני קבוצות, קידומת ומספר. הקידומת משתנה בהתאם לזהות המוביל.
הניירת הבסיסית לשחרור סחורה בישראל כוללת חשבונית , רשימת אריזה ושטר מטען מקוריים, נהוג לבקש מהספק סט ניירת מקור + שני העתקים.
אלו הם אם כן מושגי היסוד השגורים בעולם היבוא/יצוא ועכשיו כשאתם כבר מכירים את השפה, אתם יכולים להתחיל לתקשר עם יצואנים מרחבי העולם בקלות ובפשטות.