סין ממשיכה לקרוץ ליבואנים מערביים רבים תודות להתפשטותה ההולכת וגדלה של הכלכלה הסינית הנובעת משיטות ייצור יעילות, עלויות כוח אדם נמוכות ותשתית איכותית לשילוח בינלאומי וכפי הנראה תמשיך לשאת את התואר “המפעל של העולם” בעתיד הנראה לעין. עם זאת, תחום השילוח מסין נתפס כסוג של תעלומה מנקודת מבט מערבית עקב השוני בינו לבין המקביל לו בין מדינות המערב.
חשוב להתייעץ עם משלח מנוסה בתחום יבוא מסין והשילוח מסין לפני שמחליטים להתחיל ליבא מסין שכן פעמים רבות עלות השילוח מסין הרחוקה עלולה לייקר את עלות הקנייה בסין לרמה לא תחרותית.
הכלכלה הסינית שגדלה וממשיכה לגדול במהירות כה רבה מיישמת שינויים תשתיתיים רבים המשפיעים על שילוח מטענים וכן על שירותי מטען שונים אחרים. מכאן שיקשה מאד על בעל עסק לעקוב אחר כל השינויים הללו שעלולים להשפיע על מטעניו הבינלאומיים.
לדוגמא, על מנת להתמודד עם העלייה בעלות שילוח המטענים, הוקמו נמלי יצוא חדשים ומתקנים קיימים הורחבו לאורך חופה המזרחי של סין.
מחסור במקום בנמל שנחאי ( (SHANGHAI) הוביל להרחבה של נמלים בעיר הסמוכה, נינגבו (NINGBO), בעיקר לאחר פתיחת הגשר בהאנגג’ו (HANGZHOU) דרומית לשנחאי.
במאבק כנגד גידולו המדלדל של נמל שנחאי יישמה ממשלת סין אסטרטגיות ממוקדות לשם הפיכתו לנמל אסייתי מרכזי שיוכל להתחרות בנמליהם של הונג קונג וטייוואן היריבות. את המטרה ניתן היה להשיג חלקית באמצעות הקמת נמלי הטענה לאורך גדת נהר היאנג-צה (Yangtze), וכך לבסס רשת נמלי הטענה שבמרכזה נמל שנחאי שיעלה למעמד נמל מרכזי ברמה הבינלאומית תודות למסות המטענים שייאגד מנמלי ההטענה.
פיתוח קו הובלת מטענים בינלאומי שתואר כאן מתקשר לכוונתה של ממשלת סין ליצור נתיב שילוח שיקשר בין נמל צ’ונגצ’ינג (Chongqing) הממוקם בדרום מזרח סין לבין הים על מנת לקצר את זמן ההפלגה בין נמל שנחאי לנמל צ’ונגצ’ינג בחצי (הפלגה של שבעה ימים). ולא זאת בלבד, לנתיב זה נוסף תוואי פסי רכבת לאורך גדת הנהר שקיצץ משמעותית את המרחק בין שתי הערים מנתיב נסיעה של 41 שעות לנתיב של 10 שעות בלבד.
ממשלת סין השקיעה ביליונים של דולרים בתשתיות שילוח שנועדו לייעל את נתיבי השילוח ולקצרם בצורה משמעותית על מנת להפוך את סין ליעד לגיטימי ליבוא עבור המערב, ועל כן, המסקנה החשובה מאד שיש אם כך להסיק היא שבבואנו ליבא מסין מומלץ להשתמש בשירותיו של משלח מנוסה וותיק בשילוח מסין, מעודכן תמיד בכל השינויים התשתיתיים האחרונים שיושמו בנתיבי השילוח שלה ומקושר לרשת מקצועית של סוכנים מקומיים שבהתאם לניסיונו ולידע העשיר שלו יוכל להציע נתיבי שילוח קצרים ובעלויות נמוכות שיקצצו את עלויות השילוח שלכם למינימום האפשרי.
מבוסס על דבריו של סטפן וויליס (Stephen Willis) מנכ”ל חברת השילוח “TW Freight services” הממוקמת בבריטניה (2009)