בעולם האינטרנטי בו אנו פועלים זהו עניין פשוט למדי לאתר ספקים מסין דרך אחד מעשרות האתרים הקיימים ברשת למטרה זו, החכמה היא לא איתור הספק אלא איתור ספק מהימן.
אלפי ספקים סינים מציעים את מרכולתם באתרים כגון ‘ALIBABA’, ‘MADE IN CHINA’, ‘GLOBAL SOURCES’ ורבים אחרים אך על פי הסטטיסטיקות אחוז גבוה למדי מאותם ‘ספקים’ הינם נוכלים ורמאים ששמו לעצמם למטרה להוציא כמה כסף שניתן מאותם חסרי הניסיון התמימים שנפלו ברשתם.
ולשם כך להלן מספר טיפים שיסייעו לכם להימנע מלהפוך לקרבן למעשי הונאה:
טיפ חשוב ביותר שיש לזכור תמיד בבואכם להתחיל לעסוק בתחום יבוא מסין הוא להימנע מרכישת מוצרים מותגים ידועים, בעיקר פרטי לבוש, תיקים, נעליים ואלקטרוניקה. רב הסיכויים שהמוצרים שימכרו לכם הם חיקויים מזויפים של המותג המקורי ותו לא.
יש להימנע גם מרכישת מערכות DVD ותקליטורים מאחר שבדרך כלל מדובר במערכות פירטיות ובעותקים צרובים.
התוצאה ממכירת החיקויים הנ”ל יכולה להיות במקרה הטוב ביותר איבוד שמך הטוב ובמקרה הגרוע, הסתבכות עם החוק, ובכל מקרה תמצאו את עצמכם תקועים עם סחורה שלא תוכלו למכור.
אל תרשו לעצמכם ללכת שבי אחר שמות אתרים מושכים שמכילים שמות מותגים מפורסמים כגון NIKE, GUCCI וכד’, אמני ההונאה משתמשים בטקטיקות כדי לפתות יבואנים זרים בשימוש בשמות מותגים ידועים כדי ליצור אצלם תחושת בטחון כוזבת. כששם אתר כולל שם מותג ידוע זהו סימן כמעט בטוח שמדובר בהונאה ויש להימנע מכל התקשרות עמו. יבואנים חסרי מזל רבים וטובים נפלו קרבנות למפעילי אתרים אלה כשלאחר שסגרו עסקאות עם הספקים המדומים והעבירו כספים גילו עד מהרה שהאתר/ים ירד/ו מהאוויר וכי אין להם כל דרך להשיב את כספם האבוד.
היזהרו מהונאות! בדקו היטב כל ספק לפני שאתם מעבירים לו כסף! בדקו את הספק במאגרי מידע, עקבו אחר ההיסטוריה האינטרנטית שלו, חפשו עקבות ונורות אזהרה!
בדקו תגובות של לקוחות קודמים, אל תתפתו על ידי פרסומות זוהרות, בדיקת רקע על עסקאות עבר של הספק יכולה לאשר את מהימנותו וחוקיותו של הספק.
חשוב גם גן לבדוק היטב את פרטי ההתקשרות של הספק, הרמאים מביניהם לא ישאירו כתובת אותנטית או לא יפרטו את כתובתם כלל גם לא מספר טלפון או פקס אלא כתובת מייל בלבד.
אל תמהרו להשקיע את כספכם בעסקה מפתה ככל שתהיה, בדקו, חקרו לעומק, ודאו כל פרט שניתן וזכרו ביבוא בכלל ומסין בפרט החיפזון הוא מהשטן!