חדשות חמות: יבוא מסין 2016
יבואנים ומתעניינים יקרים, אנו חורשים את הרשת ללא ליאות כדי להביא בפניכם מידע חשוב ועדכני באשר למתרחש בעולם ההומה והתוסס של היצוא הסיני ויחסי ישראל-סין על מנת לאפשר לכם להפיק את המיטב מהאפשרויות העומדות בפניכם בתחום יבוא מסין.
כדי “לעשות סדר”, כדאי להכיר את הנתונים העדכניים לגבי היקף הסחר בין סין וישראל בשנה החולפת. כפי שעולה מכתבה שפורסמה בג’רוזלם פוסט אונליין אוקטובר 2015 (ISRAEL, CHINA TO BOOST TRADE WITH NEW TAX AGREEMENT), היקף הסחר הכללי בין המדינות נאמד ב-11 מיליארד דולר.
שימו לב: במחקר שהסתיים באוקטובר 2015,האנליסט הבכיר דניאל וורקמן, מחברת WORKDS top EXPORT, מנה את עשרת שטחי היצוא הראשיים של סין לשנה האחרונה ואלה הם:
- ציוד אלקטרוני – היקף היצוא 570.9 מיליארד $
- מכונות, מנועים, משאבות – היקף יצוא 400.8 מיליארד $
- ריהוט, תאורה, שילוט – היקף יצוא 93.4 מיליארד $
- ציוד רפואי וטכני – 74 מיליארד $
- סריגים – 92 מיליארד $
- ביגוד- 81.4 מיליארד $
- פלסטיקה -66.8 מיליארד
- מכוניות – 64.2 מיליארד
- אבני חן, מתכות יקרות, מטבעות – 63.2 מיליארד
- מוצרי ברזל ופלדה- 63.2 מיליארד
המחקר מצא שאבני החן והמתכות היקרות הן ענף היצוא שזכה לגידול המהיר ביותר מבין עשר הקטגוריות, בהיקף של 403.7% מאז שנת 2010, גידול הנובע בעיקר מהעניין הבינלאומי בתכשיטים ויהלומים מסין.
הענף השני שבו חל גידול משמעותי בהיקף של 92.5% הוא הפלסטיקה כשהמוצרים המובילים בקטגוריה הם, מוצרי אריזה כגון מכסים ופקקים וכן כלי מטבח, סכו”ם וטואלטיקה.
ובמקום השלישי לגידול היצוא נמצא ענף הריהוט, התאורה והשילוט שהגידול בו נמדד ב-84.6%.
(“מתוך מאמרו של האנליסט דניאל וורקמן WTEX – WORLD’STOP EXPORTS).
לאור זאת מעניין וחשוב לדעת כי ישראל וסין חתמו לאחרונה על הסכם עקרוני המתווה קווים למדיניות חדשה, הצפויה אף להגדיל באופן משמעותי את הסחר בין שתי המדינות.
לדברי מנהל רשות המסים בישראל, ההסכם מפשט את הליכי אישור המכסים. באופן זה יתאפשרו “קיצורי דרך ביורוקרטיים” שיחסכו זמן וכסף בהליכי היבוא והיצוא בין שתי המדינות. רשות המסים מקווה גי הסכם זה יהפוך את היבוא והיצוא הישראלי לאטרקטיבי יותר בשוקי הסחר העולמי.
ובכן רבותי, זה הרגע עבורכם להכנס ולהיות חלק מהדבר הכי נכון ורווחי כעת בתחום הסחר העולמי.