סין שמה לעצמה למטרה להגדיל את שיעור סחר החוץ שלה ב- 10% בשנה הנוכחית, שיעור צמיחה קטן משמעותית מזה של 2011, וזאת מאחר והמדינה ניצבת בפני “נסיבות קשות” בכל הנוגע לתמרוץ היצוא, כך מסר מקור רשמי מסוכנות התכנון הכלכלי המובילה בסין.
היצואנית הגדולה בעולם ניצבת בפני דרישות יבוא נמוכות השנה, עליה בתחרות בזירת המסחר ובפולמוס מסחרי, תיסוף המטבע המקומי ובפני עליה בעלויות מיזמים מקומיים כך לדבריו של ז’אנג סיאוציאנג (Zhang Xiaoqiang) סגן מנהל הועדה המקומית לפיתוח ורפורמה, בנאום שנשא בוועדה השנתית לכלכלה שנערכה לאחרונה. ז’אנג מוסיף ואומר שכבר בששת החודשים האחרונים הורגשה ירידה בשיעור היצוא.
ז’אנג הציע לייצב את שיעור היצוא על ידי הוזלת מיסים ושיפור בתנאי הביטוח ליצואנים וכמו כן לספק להגדיל את התמיכה כלכלית בחברות סחר קטנות. בנוסף הציע לפתח כלים פיננסיים על מנת לסייע ליצואנים להתמודד עם התנודות בשער החליפין ובו בזמן לייצב את שער המטבע המקומי.
לדבריו, הממשלה הסינית צריכה לצמצם את מיסי היבוא עבור חלק ממוצרי אנרגיה, חומרי הגלם, טכנולוגיות מתקדמות ועבור מרכיבי מפתח בכדי לעודד יבוא. בנוסף הוא מזהיר שסין עלולה להיתקל במחסומי מסחר נוספים בדמות סטנדרטים קפדניים יותר עבור ענף הטכנולוגיה, משכורות, הגנת הסביבה וזכויות נכס אינטלקטואלי. מדינות זרות כבר יישמו 67 תקנות שיפור כנגד תוצרי יצוא סינים ב- 2011,
41 מהן מקורן במדינות מתפתחות.
“כשאנו חווים תקופות קשות, עלינו לעמוד בנחישות רבה יותר כנגד המדיניות כלכלית של הגנה על התוצרת המקומית” טען ז’אנג בפני הפורום והמשיך להציע לקדם ביתר שאת את שיחות הסחר Doha Round ולקדם את השיח על הסכמי סחר חופשי עם מדינות נוספות אשר ימשיכו לפתח את תחום יבוא מסין.