הצמיחה בסחר החוץ הסיני הסתכמה השנה בכ- 6% , בעוד משרד המסחר הסיני קובע יעד של 8% צמיחה לשנת 2013.
מוקדם יותר השנה הציבה לעצמה סין יעד של 10%צמיחה לשנת 2012 אך כפי הנראה לא עמד לה כוחה השנה והיעד לא הושג.
סין עדיין נחשבת יצואנית מספר אחד בעולם ומספר שתיים ביבוא. התחזית היא ששעורי היבוא והיצוא יעלו על 3.8 טריליון דולרים במהלך 2012 בעוד ששיעורי היצוא יהוו כ- 11% משיעורי הייצוא ברחבי העולם.
מקור בכיר בממשלת סין מסר כי כרגע נראה ששנת 2013 טומנת בחובה אתגרים לא פשוטים לתחום המסחר הזר הסיני, ובשל כך סין מתעתדת להשקיע מאמצים ותקציבים לצורך שיפור האיכות והיעילות בתחום יבוא מסין והסחר הזר בשנה הבאה, להקל על לקוחותיה ביבוא מסין עד כמה שניתן על מנת להחזיר עטרה לישנה.
סין מציבה לעצמה יעד לא פשוט של 8% צמיחה בתחום סחר החוץ בשנת 2013, “יעד זה יכול להיות מושג אך לא מבלי עבודה קשה בהתחשב בכך שסין הינה כבר מספר אחד בתחום היצוא העולמי והיא מאבדת את אחד היתרונות המובילים שלה, שפע של כוח אדם זול, בעוד השדרוג התעשייתי העולמי דורש שיפור מתמיד ביעילות ובכישורי עובדים” כך טוען מנכ”ל והכלכלן הראשי של אחת התעשייתיות המובילות בסין.
שר המסחר הסיני, צ’ן דמינג (Chen Deming) מפרט על המאמצים שעומדת סין להשקיע בעידוד היצוא הסיני; ממשלת סין מתעתדת לייצב את עתודות הייצוא באמצעות הרחבת סבסוד המיסים המוטל על היצואנים הסינים וכן הרחבת ביטוח יצוא. סין מעודדת את יצואניה לפתח יתרונות תחרותיים חדשים באמצעות פתיחת מרכזי מחקר ופיתוח, השקעה ברשתות שיווק בינלאומיות ושדרוג מבני תעשייה. יבוא אנרגיה וציוד מחקרי, ציוד משודרג, מוצרי צריכה ומוצרי פיתוח יורחבו על מנת לווסת את תחום המסחר הזר.
ובכן, סין היצואנית מתקשה ומתעתדת לחזר בשיא המרץ אחר יבואנים מכל רחבי העולם תוך מיקוד במדינות שעד כה נדחקו הצידה על ידי לקוחות היבוא העיקריות שלה הלא הן ארה”ב ואירופה. יותר מאי פעם, בעוד מדינות המערב העשירות שעד כה שלטו ללא עוררין בשוק יבוא מסין עסוקות בהתאוששות כלכלית, סין משקיעה את מרצה ומחזרת אחר שווקים חדשים (מדינות אסיה, אפריקה ודרום אמריקה). זה הזמן לנצל את חלון ההזדמנויות ולסחור עם השוק הסיני החדש והרעב, לא עוד שוק של מוכרים אלא שוק של קונים!
לקוח מ www.china.org.cn, 29.12.12