בעת איתור ספקים בסין או חיפוש יצרנים בסין, בדיקת מוצר בזמן תערוכה כאשר אתם יכולים למשש ולהפעיל אותו, להעריך את איכותו היא בהחלט הדרך הטובה ביותר לתהות על קנקנו וכן לבחון את הספק העומד מאחוריו. אך במאמר זה אני רוצה להתמקד באיתור מוצרים איכותיים באופן עקיף – באמצעות חיפוש באינטרנט.
להלן רשימת “עשה ואל תעשה” בתחום יבוא מסין ואיתור ספקים סינים באמצעות האינטרנט:
עשה
- נהל את עסקיך עם חברות ולא עם אינדיבידואלים.
- דאג לקבל פרטי חברה מלאים כולל פרטי אנשי קשר בהקדם האפשרי.
- שאל/י כל שאלה שעולה בראשך (בלי להתבייש) וצור קשר עם איש הקשר שלך בטלפון אם אינך חש/ה בטוח/ה.
- שאל/י האם לחברה יש נציגים/סוכנים במדינות אחרות שניתן ליצור עימם קשר.
- חקור אודות החברה על ידי שיטוט באתר הבית שלה, השווה/י את פרטי ההתקשרות ואת קטלוג המוצרים שלה במרכזיות חיפוש אחרות וחפש אחר רישומים עליה בחיפוש אורגני באינטרנט.
- שאל יבואנים אחרים בפורומים אינטרנטיים אם הם מכירים את החברה המדוברת, האם עבדו עימה בעבר וכיצד התרשמו ממנה.
- דאג/י לשלח את דוגמאות המוצר באמצעות חברת שילוח אווירי מוכרת על מנת שתוכל לעקוב אחר המשלוח.
ואל תעשה
- אל תעביר/י כספים בשום צורה אחרת מאשר העברה בנקאית, באמצעות מערכת PayPal, והעברות כספים גדולות בצע באמצעות מכתב אשראי בנקאי (L/C).
- אל תנפיק/י הזמנה לספק לפני בדיקה מדוקדקת של דוגמה לייצור ואישורה. אל תעשה/י עסקים עם חברות שאינן מוכנות/יכולות לספק לך דוגמה לאישור.
- אל תנפיק/י הזמנות גדולות לפני שנשאת ונתת על כל דרישות ההזמנה: נתוני המוצר ואריזתו, תנאי התשלום, זמן אספקה… הכל, עד הפרט הקטן ביותר, חייב להיות ברור לשני הצדדים.
- לא מומלץ להנפיק הזמנה ראשונה גדולה מספק שאינך מכיר/ה וזוהי הפעם הראשונה שאתם עובדים יחד. הזמנה ראשונה מספק סיני, מוטב שתהיה הזמנת ניסיון בלבד של כמות קטנה יחסית על מנת שתוכל/י להעריך את יכולותיו מבלי לסכן הרבה כסף.
- אל תעשה/י עסקים עם חברות העוסקות בייצור של מוצרים מזויפים או מועתקים, במכירת תוכנות פירטיות או במכירת מוצרים מהשוק האפור.
- אל תבטח/י בחברות שמייד עם תחילת ההתקשרות ביניכם מתחילות להפעיל עליך לחץ ודרישות כאלה או אחרות באופן אגרסיבי, זוהי אינה צורת התנהגות עסקית מקובלת בסין וקרוב לוודאי שמדובר בנוכלים.
ושני טיפים חשובים לסיום:
- אם העברת כספים לסין (לספק) ואתה חושד שנפלת קרבן לרמאות, אין טעם להתלונן לרשויות מסחר סיניות מקומיות, לשגרירות או לגורמים מוסדיים אחרים בסין, אלה אמנם יביאו את התמרמרותם אך הם חסרי המימון הדרוש לפעול כנגד התופעה עבורך.
-
אם את/ה ממתין לסחורה ואינך מקבל תגובה מיידית מהספק לגבי מצבה הנוכחי של הסחורה, זה לא אומר שרומית (עדיין), במרבית המקרים, מדובר סה”כ בתגובה איטית מצד הספק הנובעת מסיבות שונות (נסיעת עסקים, לחץ עבודה, סדר עדיפויות, ליווי לקוח וכיו”ב – הספקים הסינים לא נוהגים להשאיר אחריהם מחליפים למקרה של היעדרות קצרה מהמשרד, על כן כאשר הספק נעדר אין מי שיענה לך במקומו) על כן התאזר/י בסבלנות וסבלנות ונסה/י דרכים אחרות להתקשרות (הרמת טלפון, הודעה במסנג’ר…) ואם יש אי הסכמות בנוגע לסחורה, למחירים או לתנאי ההזמנה, הצג/י את עמדתך באופן ברור ואל תמהר להתלונן או לאיים על הספק משום שהתנהגות כזו עלולה להביא לסיום הקשר ביניכם לצמיתות (הסינים אינם סבלניים להתנהגות מעין זו שנתפסת בעיניהם כבריונות).
אם כן לסיכום בשלב איתור הספקים בסין מומלץ לפעול על פי הכללים הברורים המפורטים במאמר זה על מנת להבטיח התנהלות נאותה ובטוחה מול הספק הסיני וכן כדי לאתר ספקים בסין שהנם מהימנים, מקצועיים ובטוחים לבניית קשר עיסקי לטווח הארוך.